divendres, 25 de maig del 2007

Mossos d'Esquadra? Que se'n vagin!

Darrerament, el debat "Mossos d'Esquadra" és existent a l'opinió pública, com als mitjants d'informació; i és que últimament es veuen reflectits una sèrie de casos que portem anys denunciant.
El recent desplegament, al 2006, al conjunt dels pobles i ciutats principatines, ha comportat una situació d'extrema preocupació al conjunt de la societat catalana; especialment als moviments socials i immigrants.
Instruments repressius del passat, són reafirmats i consolidats per aquest "cos de seguretat" amb la mirada còmplice i autoritària de la Conselleria d'Interior, Joan Saura (IC-V).
Casos recents com la brutal pallissa a la comissaria de les Corts, o bé l'us del punxó i l'us de la força contra una mobilització okupa, se sumen als innumerables desallotjaments d'espais alliberats, les innumerables identificacions i amenaces, la violència exercida a gran part de manifestacions, o bé a les denúncies per tortures que més de dos centenars de persones van denunciar durant el 2006 als Països Catalans segons informa la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura.
Els Mossos d'Esquadra, és el cos policial on més denúncies per tortures ha tingut, és la policia de tot l'estat espanyol que més s'ha denunciat; superant així a la Policia Nacional o bé la Guàrdia Civil.
Els moviments socials, és el col.lectiu més atacat per part d'aquest cos repressiu; que a priori, la seva voluntat és la d'assegurar el benestar dels ciutadants, però en cap cas, fer ús de la repressió contra ells.
Sembla indignant, que el reformisme d'IC-V autoanomenat "d'esquerres i ecologistes", estiguin castigant durament allò que fa uns anys defensaven, des de l'okupació d'espais fins al dret de manifestació.
Només queda dir que la repressió té culpables, la mentida i la incompetència d'IC-V, aquells que van d'"anti sistema" i que al cap i a la fi són repressors per sistema, repressors per a consolidar el sistema establert, fent front a qualsevol opció política.
Els Mossos també són forces d'ocupació.
Mossos torturadors, que se'n vagin!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En el Ple de l'Ajuntament de 15 de setembre de 2.005 es va votar una moció que demanava que hi hagués més Mossos d'Esquadra a Torredembarra i al tarragonès. també es demanava que la majoria d'edat penal fos als 16 anys (crec que ara és de 18). Van votar a favor PSC, ERC, ABG, GIT i PP.

Anònim ha dit...

ho tindrem en compte. tot això està al registre, no?