diumenge, 3 de juny del 2007

Es trasllada en l'àmbit local la campanya nacional per la defensa del territori.

La passada matinada del dissabte 3 de juny, l'Assemblea de Joves del Baix Gaià, (i coordinats amb les més de trenta assemblees de joves escampades arreu la geografia catalana), varem atacar simbòlicament diverses empresses immobiliàries de les viles de Torredembarra i Altafulla.
Les joves van encartellar a les façanes amb cartells on hi deia "ni especulació ni destrucció, EL JOVENT DEFENSA EL TERRITORI!", i van tancar amb cadenes i candaus 3 immobiliàries.
Aquesta campanya, s'inicià el passat 13 d'abril a Sabadell amb una roda de premsa, manifestació, acte polític i concert, on centenars de joves hi van estar presents.
Entenem com a legítim, que el jovent organitzat de les viles i ciutats , qüestioni i "ataqui" aquestes empreses que busquen el màxim randiment i el màxim benefici ecònomic, allunyat de les necessitats del conjunt de la societat catalana; entenem com a legítim que, es posi en qüestió l'actual estat de les coses, l'especulació del sòl, amb la conseqüent pujada de preus, uns preus que superen els límits de forma exagerada del jovent català, juntament amb les seves capacitats econòmiques.
Empreses que donen peu i consoliden el rodatge del lliure mercat capitalista, amb la complicitat dels polítics, empreses que especulen amb el nostre territori, un cop aquest ja ha estat destruït.
Dia rere dia veiem com el nostre territori es va deteriorant, com a consequència a les innumerables i noves construccions que es duen a terme, especialment a la costa Mediterrania. Noves construccions, que mai seràn habitades per complert, però tan se val: el negoci ja està fet; mentrestant, cada vegada som més els i les joves que no ens veiem capacitades a emancipar-nos de forma lliure i digna.
L'acció directa i continuada, ha de ser la que predomini aquesta lluita en defensa del territori i els espais socials, si ens quedem callades, allò que avui encara és verd, demà serà gris, gris com el ciment.

No ens aturarem a l'hora de combatre aquesta màfia hipòcrita, i seguirem insistint per tal d'aconseguir un espai social que dongui contingut al nostre projecte polític, un espai social que portem mesos demanant, i que en breu iniciarem un seguit de negociacions per tal d'arribar a un acord, partint de la base, que el jovent combatiu de la comarca necessita un espai físic per tal de realitzar tot allò que avui es veu estancat degut a la mala organització, com deshorbanització que estem patint.

Instem a la societat torrenca a denunciar a la seva manera aquesta màfia immobiliària, especialment el jovent que traballa per a un sou de misèria i uns lloguers abusius.
Ja ni ha prou d'especular el nostre territori.
NI ESPECULACIÓ NI DESTRUCCIÓ, EL JOVENT TANQUEM IMMOBILIÀRIES!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La luita indiscriminada pot ser estèril, fixar un objectiu polític pot ser una forma de fugir de la indiscriminació. No vull influïr en les vostres decisions que a voltes em semblen lloables. Crec que no es pot estar en contra indiscriminadament de totes les constructores i immobiliàries en general. Aquestes professions, si em permeteu anomenar-les així són àdhuc necessàries per al desenvolupament racional de l'urbanisme racional. Quan, doncs, s'entra en conflicte?. Quan els interessos d'aquests professionals entren en conflicte amb els gestors racionals de l'urbanisme municipal, intentant desenvolupar una ciutat atomitzada i desvalguda de serveis, ometent o ridiculitzant l'espai públic, verd i de serveis als vianants. Però també cal recordar que quan es comporten d'aquesta forma, en general és perque a nivell municipal s'actua amb certa connivència. Només en aquest últim cas evidentment i clara és manifasta la raó de la vostra lluita.

Anònim ha dit...

DIJOUS DIA 5 DE JULIOL A LA SALA DEL CASAL A LES 21:00H: FRONT COMÚ PER
ATURAR MUNTANYANS 2.

Ja vam dir fa unes setmanes que Muntanyans II es pot aturar. Ara hi ha una
moció de CiU que es presenta al Parlament, la qual interessa molt que
s'aprovi. Evidentment, molts som de la opinió que si CiU estigués governant
aquesta moció l'estaría promovent algú altre en contra d'ells, però per
salvar Muntanyans interessa clarificar la situació estratègica: no està clar
que ICV i ERC votin a favor d'aquesta moció, de manera, que és més important
que mai que movilitzem a les persones, siguin de les idees que siguin, per
fer pinya en un front "despolititzat" o, on en tot cas, la única
politització que hi haurà serà un interés comú per salvar Muntanyans II. És
molt important que els polítics Barcelonins vegin que la ens movem per
salvar Muntanyans. Així doncs, la situació estratègica requereix de
movilització urgent per part de tots aquells qui ens hem interessat per
salvar muntanyans dos, pot ser una victòria parcialment definitiva, tot i
que l'assumpte és més complicat. Proposem fer un front comú per prendre
mesures immediates de protesta al carrer: en la reunió hi haurà solament dos
punts, 1r, posada en comú d'informació, espai que no permetrem que es
converteixi en un lloc de retrets, si no de tenir clar quina situació
encarem i 2n, propostes d'actes inmediats de protesta.

TOTES I TOTS A LA REUNIÓ I ALS ACTES QUE ES CONVOCARÀN: PASSA-HO.