dimarts, 1 de maig del 2007

Traslladen a Can Brians en Diego i la Laura

La presa política catalana Laura Riera i el pres polític català Diego Sánchez han estat traslladats, des de finals de la setmana passada al CP Brians, a Sant Esteve Sesrovires.Segons informa RESCAT, el col·lectiu de suport als presos polítics catalans: "El dimecres 25 d’abril la Laura Riera va ser traslladada a la presó de Soto del Real per la Guardia Civil, en un trasllat ordinari en furgó, malgrat el seu avançat embaràs. La Laura va romandre a la presó madrilenya fins divendres 27 quan va ser traslladada en ambulància fins a Can Brians.

En Diego fou traslladat el dijous 24 per efectius del Mossos d’Esquadra des de la presó de Picassent fins al CP Brians. Actualment la Laura està a l’infermeria de la nova presó mentre el Diego es troba en 1r grau al mòdul especial on ja va romandre en Zigor Larredonda el darrer cop que fou traslladat per assistir a un judici.Des de Rescat volem denunciar que, malgrat que els dos presos polítics es troben més a prop de les seves famílies i amics:
El trasllat s’ha efectuat sense coneixement ni consentiment dels presos i en unes condicions poc adients en el cas de la Laura degut al seu estat. Els trasllats generen en els presos desorientació, angoixa i ansietat i desestabilitzen el seu dia a dia dins la presó trencant les relacions que hagin pogut establir amb d’altres companys. Aquests trasllats generen una situació d’indefensió del pres o presa que es troba en mans dels cossos i forces de seguretat de l’estat sense cap garantia de que es respectin els seus drets.
Degut a la seva nova situació, tan el Diego com la Laura, es veuran totalment aïllats de la resta del col•lectiu polític al qual pertanyen impossibilitant, així, la seva participació activa en un futur procés de resolució del conflicte basc.
A la presó de Brians, on es troben actualment, s’han viscut diversos episodis de vulneració de les persones preses com en el cas del Zigor quan l’any 2005 va patir assatjament, vexacions i provocacions per part dels funcionaris del mòdul especial.Des de Rescat estem a l’espera de veure com es desenvolupen els esdeveniments en els propers dies i de poder tenir més informació dels companys presos per tal de poder-la difondre.Llibertat presos i preses polítiques catalanes!!Barcelona 1 de maig del 2007"Per altra banda, aviat sortirà en llibertat del presoner polític català Juanra, el 14 de maig, després de complir íntegrament els 5 anys de condemna. Des de Rescat estan preparant un homenatge per finals de mes.