dimecres, 6 de desembre del 2006

Manifestació unitària contra Muntanyans II

El passat 10 de Setembre, una vintena de col.lectius i entitats (entre elles l'AJBG), convocaren una manifestació contra el pla parcial Muntanyans II.
Més de 500 persones es van manifestar pels carrers de la vila.


L'assemblea de Joves del Baix Gaià, va elaborar el seu propi manifest per l'ocasió:


-Avui 10 de Setembre, ens hem trobat aquí a Torredembarra, a la comarca del Baix Gaià, per mostrar un rebuig popular contra aquest procés de destrucció territorial, i nosaltres l'AJBG, no n'em volgut estar al marge, ja que Muntanyans II, significa un pas endavant pel negoci empressarial i especulador, i un pas enrere als esforços que diferents col.lectius, organitzacions i entitats de la ciutat i de la comarca estan duent a terme per defensar la terra i aturar l'especulació.
Nosaltres, l'AJBG, rebutgem qualsevol atac especulatiu a la nostra costa, a la nostra terra, al nostre país, els Països Catalans.
Muntanyans II, vol dir, edificar sobre la cuarta zona més humida del principat, vol dir destruïr un paisatge natural que ens pertenyia a totes i tots, i que d'aquí a uns dies, aquest estarà només a l'abast d'una minoria privilegiada de la població, vol dir encimentar la natura, vol dir construïr 550 habitatges sota un perill notòri d'inundació,vol dir, condemnar un cop més els Països Catalans a les bases del capital.
Ahir eren les tropes absolutistes i monàrquiques les que destruiren la dignitat, la resistència i la cultura nacional dels Països Catalans, avui, malgrat que encara persisteix la seva presència, són especuladors i polítics feixistes disfrassats de demòcrates els que destrueixen les nostres riqueses.
Els Muntanyans II, és un altre exemple clarament econòmic, que les clases dominants imposen al nostre territori: l'Horta de València (esborrada del mapa), el Pla Caufec, Marina d'Or, decènes de camps de golf, el Riu Xúquer, el Cim D' Arboç, trens de grans recorreguts, entre d'altres, ens han treslladat a un oasis privat, on només som ciutadants si estem a l'abast del sistema consumista i obedient.
Allò que ahir era paisatge natural, costa natural, allò que ahir era cultura i dignitat, avui és un fons d'inversió frenètic en mans de l' €speculador, l'Estat Espanyol i el capital.
Lamentem que el reformisme i la burgesia catalana (sense exepció) hagi donat el vist i plau a tans i tans atacs especuladors a la nostra terra, els mateixos que dubten que els Països Catalans siguin un sol poble, o bé els polítics que es denominen d'esquerres i catalanistes, s'hagin mogut només per defensar els seus interesos partidistes, però ja se sap, qui ens goberna l'únic que els interesa és sortir a la foto, per donar a conèixer a la societat que ha fet la seva feina.
L'assemblea de Joves del Baix Gaià, hem escrit aquest manifest des d'una visió independentista i revolucionària, per defensar les nostres comarques, per defensar el nostre poble, el català.
Des d'aquí ens solidaritzem amb totes les entitats i plataformes que arreu dels Països Catalans treballen per a construïr una alternativa a aquest sistema d'explotació, aquell sistema en que només hi tenen lloc i veu les classes dirigents, quan les clases populars en són la seva principal font productiva.
Per acabar, exigim la no construcció de Muntanyans II amb els seus respectius 550 habitages, i la no destrucció territorial.
Alliberem els Països Catalans de l'espanyolisme, de l'especulació i de la hipocresia. Alliberem els Països Catalans del terrorisme del ciment!
Visca el Baix Gaià!, Visca els Països Catalans lliures i socialistes!
VISCA LA TERRA!