dissabte, 9 de desembre del 2006

Comunicat de resposta a la Guàrdia Civil

El passat diumenge 26 de novembre, l'Assemblea de Joves del Baix Gaià arrancà la seva primera campanya d'ençà de la seva creació, una campanya contra l’especulació i que gira al voltant de l'actual procés de construcció de Muntanyans II.
El primer acte d’aquesta campanya fou una botifarrada popular al mateix terreny on es volen construïr aquests 550 habitatges, i va transcorre sense incidents. Més de 60 persones (entre adults , joves i nens) es van solidaritzar amb l'assemblea i amb la seva lluita juvenil i de base, tot reivindicant de manera lúdica la terrible situació que es pateix des de fa molts anys a la costa catalana.
La sorpresa va ser quan, a partir de les 16:30h, dues dotacions de la Guardia Civil van fer acte de presència, davant de la mirada d’estupefacció dels assistents. Després d’estar durant uns minuts observant, aquests, van identificar a 5 persones: dos militants de l'assemblea i tres veïns/es que es van solidaritzar amb els joves organitzadors.
Els agents, satisfets de la seva actuació, van increpar als participants (fets que demostren la impunitat en que actuen aquests cossos policíacs) amb frases tan ignorants com denunciables de l’estil "hableme en castellano, que si no, no te entiendo".
A Torredembarra, com a la resta de la nostra comarca (Baix Gaià), s'han viscut més episodis de superioritat, autoritarisme i prepotència per part d'agents de la Guardia Civil: amenaces, insults, identificacions,...són el pa de cada dia.
Des de l’assemblea pensem doncs que aquests fets tenen només un objectiu: carregar, dividir i criminalitzar un moviment social, juvenil i independentista que acaba d'arrancar.Així doncs, volem denunciar la presència de la Guardia Civil a la nostra vila, com també els escenaris vergonyosos i intolerants que han provocat i segueixen provocant dia rere dia, i instem tant a la societat torrenca com a la catalana a no quedar-se callada, i a denunciar aquests fets.
A Torredembarra neix la lluita però també la repressió, és per això que cal que neixi també la solidaritat.

1 comentari:

Assemblea de Joves del Baix Gaià ha dit...

Bones a totes aqui la civil no fa la seva feina sinó que el vol fer es fer callar les nostres veus a través d'amenaces i multes falses que no saven ni ells de a on les treuen, ens volen tancar el casal poplar l'Auca que es el lloc a on els joves de Torredembarra ens trobam cada cap de setmana, fem una crida contra ells per reivindicar la nostra llibertat!
LLIBERTAT PER CATALUNYA! CATALUNYA NO ES ESPANYA fora les forces d'okupació CATALANA O ESPANYOLA, POLICIA REPRESORA! |ı*ı|