dimecres, 7 de març del 2007

Segona marxa de suport als presos polítics a Picassent




La segona marxa a la presó de Picassent en suport dels presos polítics catalans del passat 4 de març va aplegar vora 300 persones.
Per segon any consecutiu, el Grup de Suport als Presos de l'Horta, conjuntament amb Rescat, Solidaritat Anti-repressiva de Terrassa i Alerta Solidària, han organitzat aquesta marxa solidària fins els murs de la presó per denunciar la situació de les persones preses i, en especial, de Diego i Laura, presos polítics catalans que compleixen condemna al centre penitenciari de Picassent. L'edició d'enguany ha canviat recorregut per facilitar la participació i per evitar els problemes de l'any passat amb els cossos repressius.


Així, sota el lema "Dins i fora de la presó, la lluita continua!" els participants marxaren des de Benifaió (Ribera Alta) fins a la porta de la presó al pas dels tabals i les dolçaines i de les proclames en suport dels presos polítics catalans i de l'amnistia. Durant el recorregut tampoc no faltaren les mostres de suport per a la resta de persones preses ni la denúncia al ferotge sistema penitenciari espanyol.


Un concert sorpresa a la porta de la presó amb els components d'At Versaris, que es pogué sentir des de l'altra banda dels murs, i que es realitzà sota l'atenta mirada del fort desplegament policial, que, tot i això, no s'apropà en cap moment a la marxa, fou la nota destacada de la jornada que conclogué amb un dinar popular i l'actuació de Pau Alabajos, Feliu Ventura i Els Xiquets de l'Ateneu a la vora de la Torre Espioca, monument de la valència islàmica que contrasta amb la torre freda i amenaçant de la presó de Picassent.Cap a les 18h conclogué la jornada solidària amb el regust agredolç d'haver-se realitzat amb èxit però sabent que els presos polítics no tornaran, de moment, a casa.