dilluns, 8 de gener del 2007

El paper dels mitjans de comunicació

Ja no és nou, totes i tots sabem quin és el paper que juguen els mitjans de comunicació envers els moviments socials i alternatius.
El seu paper, ha estat sempre desprestigiar i amagar notòriament la realitat, però ja ho sabem, els que controlen aquests grans mitjans no som ni nosaltres, ni el poble, són curiosament d'aquells que en diverses ocasions ens titllen de violents, radicals i fins i tot terroristes.
Els mitjans de comunicació, ja sabem que estan en mans de l'opressor, l'estat.
Ahir a la manifestació, també caldria agraïr la presència d'El Punt, que es manté en probablement l'únic mitjà menys distorcionador.
Avui, llegint les cròniques als mitjants, m'he quedat sorprès en algunes notícies: (AL FINAL DE L'ESCRIT TENIU UN RESUM DE TOTES LES CRÒNIQUES)
Tv3: Unes 80 persones es manifesten a Torredembarra contra Muntanyans II...,
llegint el seu escrit, diuen que això surt de fonts de la Policia Local...una policia que en cap moment va fer acte de presència a la manifestació, manifestació en que si van poder veure individus militars, concretament Guàrdia Civil.
Diari de Tarragona: Unes 150 persones es manifesten a Torredembarra contra el Pla Parcial Muntanyans II.
La realitat és que la diferència entre Tv3 i Diari de Tarrgona és exemplar, però ja si la comperem amb el punt, ja és de pel.licula.
Diari El Punt: Unes 200 persones tornen a manifestar-se a Torredembarra en contra del pla Muntanyans II.
El diari el punt, és el que més s'ha apropat a la realitat, de fet és lúnic que ha penjat una imatge de la manifestació.
Portal d'internet indymedia: Més de 300 persones a la manifestació contra l'especulació a Torredembarra.
Probablement, no erem més de 300, però la xifra rondava per aquest nombre.
Centenars de persones van sortir al carrer!


CRÒNIQUES.

El Punt

-Unes 200 persones tornen a manifestar-se a Torredembarra en contra del pla Muntanyans II

L'Assemblea de Joves del Baix Gaià critica l'actitud del PSC, CiU i ERC.
lluita en contra del pla parcial Muntanyans II de Torredembarra va tornar a reviure ahir malgrat que el projecte urbanístic continuï amb la seva tramitació. Poques setmanes després que el Diari oficial de la Generalitat publiqués l'aprovació definitiva del pla, unes 200 persones es van manifestar ahir al migdia al passeig marítim del municipi en contra del projecte, convocats per l'Assembla de Joves del Baix Gaià (AJBG). La formació va criticar l'actitud d'alguns partits municipals.
El PSC, ERC i CiU van ser els objectius principals de les crítiques de l'AJBG en el manifest de la protesta llegit ahir davant del Centre Mediambiental Cal Bofill, al final del passeig marítim de Torredembarra. Aquest va ser el punt final d'una protesta que va recórrer part del passeig del municipi, molt concorregut a causa del bon temps, cosa que va afavorir la participació popular en la protesta.
El portaveu de l'AJBG, Pau Roig, va assegurar ahir que el PSC de Torredembarra «no ha mogut ni un dit» per a afavorir la compra de la meitat dels terrenys afectats per part del Ministeri de Medi Ambient. D'altra banda, Roig va acusar ERC i CiU de «jugar a la doble moral», i va criticar l'anterior equip de govern (rellevat pel pacte d'esquerres després d'una moció de censura l'octubre del 2004), ja que «totes les formacions tenen un regidor que ha fet fortuna amb negocis immobiliaris».
CONTRA L'ESPECULACIÓ La manifestació va ser el tancament d'una campanya en contra de l'especulació iniciada al novembre per l'AJBG amb una botifarrada popular. La campanya ha inclòs també protestes davant de Caja Granada (una de les màximes promotores del pla Muntanyans II) i una xerrada col·loqui.


-Televisió de Catalunya.

Manifestació a Torredembarra contra la construcció de 550 cases en un corredor biològic


Unes 80 persones s'han manifestat aquest matí al Passeig Marítim de Torredembarra per protestar contra del pla urbanístic parcial Muntanyans II, segons la Policia Local. L'acte l'ha convocat l'Assemblea de Joves del Baix Gaià, amb el suport d'Ecologistes de Catalunya i la Plataforma Salvem Muntanyans. El pla Muntanyans II, aprovat per l'Ajuntament de Torredembarra i impulsat per la promotora Vegas del Guadaira, preveu la construcció de 550 habitatges en un corredor biològic que connecta una platja natural i l'espai d'interès natural Els Muntanyans.
El 2004, la Comissió Territorial d'Urbanisme de Tarragona va paralitzar el projecte, però després del recurs de la promotora, la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques va donar llum verda al pla el 2006 amb les condicions que es respectés un passadís de 55 metres, es reduís la superfície edificable en 10.000 metres quadrats i s'incrementés la zona verda un 62%. Els Muntanyans és una platja natural protegida que abraça els municipis de Torredembarra i Creixell. És una de les últimes platges verges de Catalunya que es conserven en estat natural, sense haver-se construït cap passeig o apartament. Segons Greenpeace, la urbanització d'aquest espai suposaria el deteriorament irreversible d'una zona protegida que té gran risc d'inundació, tot i les mesures empreses per la conselleria.


-Diari de Tarragona.

Unes 150 persones es manifesten a Torredembarra contra el Pla Parcial Muntanyans II

Unes 150 persones s'han manifestat aquest diumenge al migdia pel Passeig Marítim de Torredembarra per protestar contra el Pla Parcial Muntanyans II, que preveu la construcció de 550 nous habitatges a la població. L'acció ha servit per tancar la campanya contra l'especulació immobiliària que en els darrers mesos ha portat a terme l'Assemblea de Joves del Baix Gaià
La lluita encara no està perduda', ha assegurat Pau Roig, portaveu dels convocants de la manifestació, que ha demanat seguir endavant amb les mobilitzacions populars per aconseguir que no es faci el projecte urbanístic en aquest 'moment crucial' del conflicte. Roig ha reconegut que ha estat un 'cop dur' el fet que s'hagi donat 'el permís d'obra des del Parlament', però ha recordat que ara s'obre un termini de sis mesos per presentar al·legacions que puguin mostrar el perjudicis que el pla parcial podria comportar per al territori.L'Assemblea de Joves del Baix Gaià considera que els 550 habitatges s'edificarien sobre una zona que comporta 'un perill immens d'inundació' i que el projecte urbanístic 'aïllaria biològicament la quarta zona humida més important de Catalunya'.'La nostra costa no està en venda', 'sols el poble salva el poble', 'l'especulació, ni aquí ni enlloc', 'qui estima la Torre no la destrossa' o 'les immobiliàries destrossen les comarques' han estat algunes de les consignes que els manifestants han proclamat en la seva caminada sense incidents per un Passeig Marítim bastant transitat a causa del bon temps que ha fet aquest migdia.El comunicat que s'ha llegit al final de la manifestació ha estat especialment crític amb el paper que han jugat els principals partits polítics en aquest afer. S'ha apuntat que cap d'ells ha intentat aturar-lo d'una forma decidida i que, per manca d'interès, es va desaprofitar l'oportunitat que va arribar a plantejar la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, quan va parlar de l'opció de comprar la meitat del terreny afectat pel Pla Parcial Muntanyans II, amb el que s'hauria resolt 'la meitat del problema'. Actualment, aquesta opció està oficialment descartada.