diumenge, 22 d’abril del 2007

CAMPANYA UNITÀRIA DE L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA

La Campanya 300 anys d’ocupació 300 anys de resistència és una iniciativa impulsada pel conjunt de l’esquerra independentista dels Països Catalans.

La campanya pren com a data d’inici la commemoració dels 300 anys la batalla d’Almansa, i es desenvoluparà al llarg dels propers anys en tots els fronts de lluita, als carrers, els llocs de treball, l’ensenyament, i als pobles i ciutats d’arreu de la nació catalana.

Tret de sortida a la campanya:

El pròxim 25 d’abril es complirà el tres-cents aniversari de la batalla d’Almansa. Aquesta desfeta militar va suposar l’entrada dels exèrcits castellans de Felip de Borbó a les comarques valencianes. En poc més de set anys els Països Catalans eren definitivament ocupats, i això malgrat els episodis de resistència popular que es succeïren a molts indrets del nostre país.

El 28 d’abril, tres dies després del tercer centenari d’aquesta fatídica derrota i en el marc de la campanya “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència”, persones vingudes d’arreu dels Països Catalans hi tornarem als camps d’Almansa. Hi tornarem per deixar ben clar que aquests tres-cents anys d’ocupació no han aconseguit el seu propòsit d’exterminar-nos nacionalment, malgrat les imposicions i les fragmentacions administratives i territorials. Tornarem a Almansa per demostrar que tenim una cultura encara molt viva i que en la reivindicació de la nostra pròpia història està la clau que ens obrirà les portes de la llibertat.

PRIMERES CONVOCATÒRIES:

Barcelona, 23 d'abril, Diada de St Jordi. Manifestació 19:30h Plaça Universitat

25 d'abril, jornada d'actes descentralitzats arreu dels Països Catalans.

28 d’abril: Aplec Nacional a Almansa

Xàtiva, 5 de maig: Manifestació "1707-2007, ocupades però no vençudes". 12h Pça Bous.

+ info: http://www.300anys.cat/