divendres, 23 de febrer del 2007

Repressió policial al jovent organitzat de Torredembarra. Sancions econòmiques totalment desproporcionades

Des de l'Assemblea de Joves del Baix Gaià ens adrecem a la societat torrenca i catalana, per explicar els fets repressius ocorreguts a la passada nit del 22 de febrer a Torredembarra.

El passat dijous 22 de febrer del 2007 a la nit, quatre joves de l'assemblea de joves del Baix Gaià es disposaven a encartellar cartells solidaris i informatius al poble de Torredembarra.
Quan els joves estaven encartellant al pont de la N-340, una patrulla de la Guardia Civil va interrompre de forma autoritària l'acció legítima dels joves.
Abans de demanar la identificació dels i les joves, l'agent es va dirigir a aquests obligant-los a expressar-se en castellà (ja que el català, segons l'agent, no està obligat coneixe'l, apendre'l i molt menys parlar-lo).
Aquest és un fet que el trobem intolerant i ofensiu, que ens recorda a uns temps passats, uns temps que per nosaltres encara persisteixen.
Un cop passat l'espectacle lingüistic, els agents van procedir a la identificació dels i les joves, i com no, els registraments tan habituals com rutinaris, i al final, ens van agafar un cartell de cada estil.
La sorpresa va arribar quan un dels joves es va dirigir a l'agent demanant-li així el número de placa (dret legítim del ciutadà), l'agent va respondre: "eso en las películas".
Totes aquestes accions prepotents i autoritàries queden impunes a un estat creat per fomentar la repressió com a únic mitjà de mantenir l'ordre establert.
Si tot això fos poc, només faltava l'arribada gloriosa de la Policia Local, on aquests van ser els denunciants.
La Policia Local, també de formes autoritàries, no va escoltar en cap moment la versió dels joves, la versió distorcionada de la Guardia Civil és la oficial, i la complicitat també impune de la Policia Local, fomentadora d'aquesta injustícia que afecta als joves de la comarca.
La Policia Local va ordenar requisar tots els cartells dels joves, i la Guardia Civil va procedir a l'acció; els agents van robar centenars de cartells contra Muntanyans II, contra el sexisme, per l'amnistia de la presa política catalana Marina Bernadó i una pancarta de la mateixa presa política, els cartells es podrien valorar en centenars d'euros.
La versió de la Guardia Civil, és a dir, el fet denunciat (traduït al català), és: Col.locar en un lloc no autoritzat tot tipus de publicitat (façanes).
Els joves es negaren a firmar aquesta sanció, ja que no especificava la realitat dels fets, ni tan poc les irregularitats comesses pels agents.
La sorpresa ens va tornar arribar, quan ens van dir que la multa supera als 600 euros.
L'assemblea de Joves del Baix Gaià està treballant juntament amb agents anti repressius per tal d'afrontar aquestes sancions i irregularitats.
Tenim previst de presentar al.legacions a la nostra defensar i recórrer si és necessàri, i evidenment denunciar a l'agent número : G-37457-B de la Guardia Civil per actituds feixistes i l'agent 022 de la Policia local per col.laboradors.

No ens faràn callar!
Que se'n vagin!
Forces d'ocupació, ni espanyoles ni catalanes!
Independència i Socialisme.

Assemblea de Joves del Baix Gaià. 22.02.2007 Torredembarra

1 comentari:

Unknown ha dit...

Una abraçada fraternal als joves repressalitats @--/---