divendres, 8 de desembre del 2006

Crònica de la botifarrada a Muntanyans II i l'acció a Caja de Granada



El passat diumenge dia 26 denovembre del 2006, arrancà el primer acte de la campanya contra l'especulació, aquest fou un dinar popular al mateix terreny on es volen construïr 550 habitatges.

Una seixantena de persones, grans i petits, van fer acte de presència, solidaritzant-se així amb la lluita juvenil i de base, i al mateix temps, denunciant l'especulació que afecta al territori català, en especial la costa mediterrània.

En l'acte, s'hi van sumar els cantautors locals "TRES", que van posar una mica de festeta, fet que demostra que un acte pot ser lúdic i reivindicatiu a l'hora.

Per concloure la jornada, dos militans de l'AJBG, van llegir manifestos i convocaren al mateix temps els actes.

La banda amarga de la jornada, va ser quan dues patrulles de la Guàrdia Civil, van apareixer a interrompre l'acte; ja tot estava finalitzat.

Els agents, amb el seu tarannà prepotent, van identificar a 2 militants de l'Assemblea de Joves (un dels quals menor d'edat), i 3 veïns i veïnes que es solidaritzaven amb els joves organitzadors.


Acció a Caja de Granada


L'endemà del dinar a Muntanyans II, l'assemblea de Joves es reafirmava en la lluita contra la destrucció del territori; es va manifestar davant l'entitat bancària de "Caja de Ahorros de Granada", a l'oficina de Tarragona.

L'acció es repetia el dia 30 de Novembre, on els joves repartiren pamflets informatius al poble tarragoní, informant sobre la barbàrie que es vol fer a Torredembarra.


Pamflet contra Caja de Granada:


CAJA DE GRANADA TRINXA EL TERRITORI ¡NO HI COL·LABORIS!

Com potser vostè estarà ja informat a través dels mitjans de comunicació de masses, a Torredembarra es vol construir una urbanització de 550 vivendes al costat dels Muntanyans, també coneguts com les dunes dels Salats: la 4a zona humida més important del Principat i l'únic espai en centenars de quilòmetres on poden parar les aus, essent la única zona humida que es “conserva” entre el Delta del Llobregat i l’Ebre. Aquesta urbanització, la qual s'anomenarà “El Oasis” aïllaria biològicament la zona protegida destruint i simplificant el seu ecosistema. Per altra banda la zona on es vol construir “El Oasis” anomenada Muntanyans II es inundable, prova d’això és que s'han inventat la categoria de carrer-riera, un tipus de carrer que no existeix en cap manual urbanístic i en el qual ningú de nosaltres amb coneixement hi voldria viure. La promotora anomenada "Vegas de Guadaira" que s'encarrega de comprar els terrenys i llogar la constructora té com a màxima accionista a la "Caja General de Ahorros de Granada". Ja fa temps Greenpeace i la SEO (Societat espanyola d'Ornitologia) van informar pertinentment a la "Caja General de Ahorros de Granada" a través d'un informe tècnic anomenat "Destrucción a toda costa" on la zona on es vol construïr Muntanyans II constava com a punt negre d'inundabilitat. Per tots aquests motius, diem NO a la construcció de "El Oasis-MuntanyansII". La actitud de la "Caja General de Ahorros de Granada" recorda a moltes altres caixes que a la seva terra van d'ecologistes i llavors se'n van molt lluny a forrar-se amb el ciment, tot destruint els millors paratges naturals. Instem al lector del pamflet a no col·laborar activament amb "Caja General de Ahorros de Granada". ¡Retirem-ne els nostres estalvis i fem-los-hi saber el motiu! ¡PROU AGRESSIONS AL TERRITORI!

1 comentari:

Rafael del Barco Carreras ha dit...

II. EL OASIS CATALÁN

Marbella, ESTEPONA, Coslada, etc. etc.



Rafael del Barco Carreras



¿Alguien imagina, en 1992 en plenas Olimpíadas, la Policía Nacional o la Guardia Civil entrando y acordonando la Generalitat y los bufetes Piqué Vidal, Jiménez de Parga, Pascual Estevill, Folchi, Pérez de Hinojosa, y varios más, por CORRUPCIÓN GENERALIZADA, y detenidos un total de no menos de TRESCIENTOS ABOGADOS más los “técnicos” y “funcionarios públicos” correspondientes (las propias oficinas de Javier de la Rosa Martí pasados unos años si fueron ocupadas manu militari por orden de la Audiencia Nacional), y al propio President Jordi Pujol, con decenas al estilo de Antonio de la Rosa Martí, cobrando por “trabajos” de los que nadie sabía, presumiblemente ilegales (Chirac procesado por lo mismo), y al igual que en Irlanda del Norte por terrorismo suspender la Autonomía?. O más inimaginable la del propio Presidente del COI Juan Antonio Samaranch Torelló y sus hijos presentes en los consejos de administración y operaciones de Javier de la Rosa.

Impensable que en Barcelona sucediera como en Marbella, 97 detenidos, Estepona 23, Coslada 12, la Operación Guateque en el Ayuntamiento de Madrid, etc. etc. y sin embargo las cifras de CORRUPCIÓN, ver www.lagrancorrupcion.com, multiplican tanto las de todas las corrupciones citadas y hasta ahora descubiertas y detenidas en toda España que debieron desaparecer los DISCOS informáticos de la Delegación de Hacienda, años después los Expedientes de la Sección Jurídica de la Generalitat, y lo poco que acabara en la FISCALÍA Y AUDIENCIA demorarse un mínimo de diez años por caso vaciando al máximo su contenido.

Pero aquello no ha terminado, sus secuelas o su continuación nos sorprenden a diario… y el 3% o el 20% hunden el Carmelo, la obsoleta FECSA se incendia, Aguas crea el más luminoso de los edificios imaginables y ninguna infraestructura, el sospechoso FORUM y Diagonal Mar, o el descalabro de Inmobiliaria Colonial (hasta hace poco presidida por Samarach), Habitat (de los Figueras de toda la vida), el engrudo del GRUPO ZETA (gran encubridor), y más, sin que Dubai ni nadie invierta en Cataluña (a la larga escaldar y robar a los kuwaitíes no saldría gratis), y etc. etc… y las detenciones de mafiosos rusos, ucranianos, sudamericanos, turcos, yugoslavos, chinos o pakistaníes, evidencian las macrocifras y perfecta organización a nivel mundial del blanqueo y narcotráfico barcelonés…